Derfor når du ikke målene dine

Alle har mål i livet. For noen er de spektakulære visjoner. For andre er de små dagdrømmer.  Noen er beskjedne og holder målene skjult. Mens andre skryter høyt til de rundt seg.

Men felles for oss alle, er at vi blir tiltrukket av drømmene våre og de som har gjort det før oss. Vi beundrer dem som har gått veien vi vil gå. Vi ser på dem som forbilder, og håper at en dag skal vi kunne oppnå det samme.

Vi blir kort fortalt tiltrukket drømmene våre som to magneter. Vi nærmer oss gradvis. Fra å være et mål fjernt i drømmene til å bli virkelighetsnære.  Noen drømmer forblir drømmer, men av og til gjør vi noe med dem. På et eller annet tidspunkt bestemmer vi oss. Vi bestemmer at vi skal gjøre drømmen virkelig.

Vi bestemmer oss for å ta den ”mentale-forestillingen” ut av hodet, og inn virkeligheten. Inn på den fysiske scenen, manesjen i vårt eget liv. Vi tar det første steget mot målet, for å oppnå det vi har drømt om.

Men når vi endelig bestemmer oss for å følge drømmen så skjer det noe rart. Akkurat i det øyeblikket vi velger å  ta det første steget mot målet, så inntreffer det uforklarlige.  Da er det som om magnetene snur. Det blir som to motpoler som frastøter hverandre.

Det ufattelige er at vi har fortsatt lyst. Vi er fortsatt motivert. Vi vil fortsatt oppnå drømmen.  Men plutselig er det vanskelig å jobbe med de viktige arbeidsoppgavene. Det blir hardere å fokusere.

Alt ligger til rette. Vi vet hva vi vil. Vi vet hva vi må gjøre, og vi vet at andre som har gjort det før oss har lykkes med det. Men likevel får vi ikke gjort det vi skal. Hva er det noe som holder oss tilbake? Hvorfor holder det oss tilbake?!

Hva er det som står i veien for drømmene våre? Selv om vi vet hva vi som skal til for å lykkes, så klarer vi ikke å gjøre det vi skal.  De avgjørende arbeidsoppgavene som bestemmer om vi lykkes eller ikke. Det er vanskelig å forstå.

Det som står i veien er motstand. Det er motstand som vil få deg til å utsette de viktige oppgavene du burde gjort i dag til i morgen. Det er distraksjonene som alltid vil dukke opp når du minst aner det. Det er menneskene som forstyrrer deg i arbeidet ditt. Det er de negative tankene som skremmer deg for å ta handling.

Motstand lager stress i hverdagen din. Motstand er alle unnskyldningene vi bruker for å ikke gjøre det vi vet vi burde gjøre. Motstand er støy. Motstand er både synlige og usynlige hindre. Motstand er både små og store barrikader. Det motstand som holder oss unna målene våre med all sin kraft. Og desto nærmere du kommer, desto større blir motstanden.

Motstanden vil bare bli sterkere og sterkere desto nærmere målet vi kommer. Det er altså ikke mangel på viljestyrke eller selvdisiplin som gjør oss ubrukelige. Det er større enn som så.

Motstanden er den uforklarlige kraften som passer på å holde folk flest borte fra suksess. Det er på grunn av motstand vi beundrer de menneskene som klarer å oppnå målene sine. Bare noen få klarer å kjempe imot. Bare noen få klarer å beseire motstanden. Og motstanden tillater bare noen få i å lykkes. Det kun én plass helt på toppen.

Motstanden er summen av alt som prøver å hindre deg i å lykkes.  Motstanden er grunnlaget for at vi beundrer de som faktisk har lykkes. At vi ser opp til dem som har klart å nå målene sine, selv om de er helt forskjellig fra vår egne.

Ustanselig vil motstanden sette deg på prøve. Prøve å stoppe deg. Stikke kjepper i hjulene dine. Det er bare sånn det er. Det har alltid vært sånn, og det vil alltid forbli slik. Det gjelder for deg, meg og alle mennesker i en enhver reise mot målene våre.

Det kan være vanskelig å vite hvor motstand oppstår. Det kan være vanskelig å vite hvorfor motstand oppstår. Det kan være åpenbare og tydelige kilder til motstand, men som regel er den skjult slik at vi ikke ser den.

Heldigvis, bare ved å lære om motstanden vil gjøre den svakere.  Fordi bare det å være klar over et problem kan være nok til å løse det.

Denne innsikten vil redusere motstandens påvirkningskraft.  Begrense motstandens ringvirkninger. Gjøre det vanskeligere å la motstandens krefter få tak i oss.

Du er ikke ubrukelig. Du kan nå målene dine. Det er ”kun” motstanden som står i veien.

Men det er viktig å vite  at motstanden aldri forsvinner. Den vil alltid være der. Den vil kontinuerlig hindre oss. Den vil gjøre det som er mulig for at vi ikke skal nå målene våre.Få tilsendt GRATIS produktivitets e-bok?

Fyll inn skjema og trykk på send knappen for å tilsendt e-boken «Tidsfrihet- Hvordan få gjort dobbelt så mye på halvparten av tiden»

Din kontaktinfo er trygg hos oss

 

 

 

 

 

Hva mener du?