Nøkkelen til egoets skjulte skattekammer

Les dette om du vil ha en umiddelbar metode for å finne svar på et av livets vanskeligste (og barndommens mest mottatte) spørsmål…

«Hvorfor hater du Justin Bieber?» Spurte jeg forvirret. Han var tydelig ikke en Beliber.

Jeg hadde akkurat hørt ordene: «Justin Bieber er så j&#!a looser»

Det var en god kompis som slang med leppa uten å tenke seg om. Han hadde akkurat oppdatert seg på hva han skulle mene…

Den lovende «VG-viteren» la mobilen i lomma. Han hadde akkurat skrollet landets forsider for endte gang mens vi var sammen. Mobilavhengig og tydelig brydd av at Justin var på sitt første Norges-besøk.

Han så spørrende på meg…

«Hvorfor hater du Justin Bieber?» sa jeg igjen.

Han skjønte fortsatt ikke hva jeg mente. Så jeg bestemte meg for å hjelpe han litt på vei…
«Hva har Justin Bieber gjort for at du syntes han «looser»..?»

«Hmm..?» svarte han…

Da satte jeg inn nådestøtet:

«Du er nesten 30 år, og kritiserer den mestselgende mannlige solo-artisten siden Michael Jackson. En person som har alt det du drømte om på hans alder: Han er ung, rik, kjekk og talentfull. Nei, jeg tror man definitivt ikke fortjener «j@3!a looser»-stempelet om du setter hovedstaden på hodet fordi alle damer under 24 år vil ligge med deg…»

Han ble helt stille, før han svarte uironisk: «Du har helt rett. For en taper jeg er»

…spol noen år frem:

«Jeg har brukt det du sa om Justin Bieber så mange ganger… jeg har arrestert flere av gutta på laget med det der! De blir så flaue, men de er helt enig. Kun tapere hater Justin Bieber…haha!»

Jeg lo med, men kom samtidig på en viktig oppdagelse jeg hadde gjort den sommerkvelden noen år tidligere:

Egoet skjuler selvinnsikt
Jeg hadde funnet nøkkelen til egoets skjulte skattekammer. En umiddelbar metode for å finne svar på et av livets vanskeligste spørsmål og barndommens mest mottatte; nemlig: «Hva skal du bli når du blir stor?»

Grunnen til at det er så vanskelig å finne ut «hva du skal bli» er at det krever selvinnsikt. Noe som kan være svært smertefullt i voksen alder, fordi det involverer egoet vårt.

Egoet vil prøve å frastøte seg drømmene dine for å beskytte seg. Ved å se ned på og tenke negativt om dem som allerede har det vi har lyst på, eller er der vi helst vil være – er det mindre sjanse for at egoet blir såret. Det er bedre for egoet å aldri forsøke, enn å prøve og mislykkes.

Alibi for egne løgner
Forfatter Eric Hoffer skriver i boken The True Believer: «There are many who find a good alibi far more attractive than achievement (…) the effort expended and the punishment endured in obtaining a good alibi often exceed the effort and grief requisite for the attainment of a most marked achievement»

Heldigvis har jeg innsett at det er enda verre å ikke gjøre noe med det. Tenk å leve et helt liv der du ikke engang har forsøkt å oppnå drømmene dine!?

Hvis du ikke våger fordi du er redd for å mislykkes. Tenk: «Om jeg ikke engang forsøker…så har jeg allerede tap. Og det er for lenge å være en taper resten av livet».
Du kan ikke flykte fra deg selv
Du vil aldri komme unna dette. Du har med deg selv til verdens ende.
For som jeg sier: «Dersom du ikke liker det du ser i speilet. Må du gjøre noe med det». (Desto før desto bedre).

Ved å prøve å legge merke til og analysere tankene dine hver gang du opplever misunnelse, irritasjon og frykt: Kommer du et steg nærmere deg selv og målene dine.

Istedenfor at du lar egoet beskytte seg selv ved å prøve å holde deg unna dem (drømmene dine). Kan du heller la de syndige følelsene lede og motivere deg i riktig retning.

Så neste gang du kjenner at egoet prøver å beskytte seg selv; gjennom projisere falsk negativitet på drømmene dine – tenk:

«Kun tapere hater Justin Bieber»

 

Hvis du også ønsker å frigjøre tid til å drømmene dine: Må du sikre deg et eksemplar av boken min Tre steg til tidsfrihet – Hvordan mestre tidsklemma, tidstyver & tankekaos på to minutter. (Trykk her for å prøvde den gratis i 14 dager). Ved å lese den vil du innse hvor enkelt det egentlig er å gå fra stress og bekymringer til kontroll og mestring.

Hva mener du?