Tre enkle tips for å ikke bli sur, bitter og irritabel som meg

«Uheldigvis er det denne nedlatende holdningen til prinsipper som skaper grobunn for en ubehagelig hverdag for så mange. Flere sliter med dårlig samvittighet fordi de kløner det til med det grunnleggende» Skriver jeg på side 86. i tidsfrihet-boken.

Når man blir irritert på sin egen datter fordi hun hoster stygt mens hun sover…Ja da vet du at du har brent lyset i begge ender og at du kløner det til med det grunnleggende.

Det var slik jeg oppdaget hvorfor jeg ikke har vært helt meg selv de siste dagene.

Da jeg tok meg selv å surre rundt min egen akse; ikke klarte å rydde kjøkkenet og irriterte meg samtidig over noe jeg vet ikke kan rasjonaliseres bort: Måtte jeg stoppe opp å tenke.

Alle vet at det tar på å flytte. Utpakking, uforutsette problemer, planlegging av oppussing. Samtidig som man må holde trykket oppe på jobb med andre prosjekter.

Men at jeg skulle bli en gretten gammel gubbe i løpet av halvannen uke var litt uventet. I dag kom jeg heldigvis på hvorfor jeg ikke kjenner meg selv igjen.

Jeg har nesten ikke spist, drukket eller sovet de siste dagene… Ikke lurt. For det har gjort at jeg nok har taklet flyttingen dårligst i familien.

Følelsen jeg hadde i kroppen minnet meg hvordan det var å være student i eksamensperioden. Da presset var høyt. Tidsfristene korte og konsekvensene store for å ikke prestere.

Da skippertaksårene kom frem glemte jeg ofte å ta vare på meg selv. Adrenalinet pumpet for det handlet om å ”overleve”. Det var bare å komme seg gjennom situasjonen og jeg overså lett faresignalene.

Denne erfaringen gjorde at vi dedikerte 1/3 av superstudentboken ToppkarkaterSystmet til startegien ”Topp Prestasjon”. Den handler om hvordan prestere på topp gjennom hele eksamensperioden – ikke bare første eksamen.

For hadde dette vært eksamensperioden for meg ville jeg ha ”brent kruttet” på første eksamen og slitt med de resterende. Så i morgen blir det å roe ned og heller nyte det nye huset.

Her har du tre tips for å ikke bli sur, bitter og irritabel som meg:

1. Ikke glem å spis
2. Ikke glem å drikk
3. Ikke glem å sov

Ikke akkurat banebrytende men av og til må vi bare erfare det vi allerede vet…hehe

Bedre å møte seg selv i døra enn å møte veggen!
J

God natt!

Hva mener du?