Hvorfor er det så vanskelig å praktisere det fundamentale

Les dette om du syntes det er vanskelig å gjøre det som er «enkelt».

Når man sier «du må være fokusert», så høres det ut som en selvfølgelighet. Du tenker: «Fokus, ja! Selvfølgelig, det visste jeg jo fra før av!»

Kravet om at en bør være fokusert for å prestere er en selvfølge. Alle vet at man må være fokusert for å lykkes. Det brukes i dagligtalen vår. Det brukes i språket.

Men, til tross for at alle kjenner hemmeligheten så inderlig vel, er det svært få som faktisk klarer å fokusere. Mange klarer å bruke ordet i dets rette betydning, men det er kun noen ytterst få som mestrer å styre fokuset sitt på kommando.

Det er kun noen få som er så fokusert at de blir best på det de driver med.

Det er fordi ordet ”fokus” blir forvekslet med ord som ”viljestyrke” og ”selvdisiplin”. Viljestyrke og selvdisiplin må brukes for å holde fokus. Men det er ikke fokus.

Viljestyrke er kraften du bruker til å holde fokus. Selvdisiplin er det du har når du viser at du klarer å stå imot alle distraksjoner.

Fokus er det viljestyrke og selvdisiplin verner om.
Du vet kanskje hva fokus betyr og hvordan det fungerer.

Men er du bevisst på hvor sårbar denne egenskapen egentlig er?

Det fundamentale er ofte enkelt. Det er lett å forstå. Det blir kjedelig. Det blir uinteressant. Det fundamentale blir ubetydelig i hverdagen. Det er enkelt å overse og glemme det.

Dersom det er enkelt å gjøre noe, betyr det også at det er enkelt å ikke gjøre det. Derfor blir det sårbart.

Fokuset ditt er ekstremt delikat, og må voktes med omhu.

Det er med sårbarheten problemene oppstår. Det er dette som gjør det så utrolig vanskelig å fokusere på de viktigste oppgavene. Du må derfor tenke annerledes. Gjøre ting annerledes.

Det er derfor du må begynne å bruke tidsfrihet-verktøyet FokusKvadranten. Den vil hjelpe deg å følge prinsippene uten at du trenger å gå på kompromiss med deg selv.

Hva mener du?