Perfekte skalkeskjul for tankekaos

For folk flest er det ikke noe ”stillhet” når maset fra omgivelsene forsvinner.

Selv om de ikke liker å innrømme det, så er stresset fra tidsklemma og tidstyvene perfekte skalkeskjul for å ikke høre tankekaoset deres.

Fjerner de disse skjoldene sitter de igjen med en åpen dør til sitt indre sirkus. Fremtidsdrømmer og hverdagslykke er begravet i bekymringer og uløste problemer. De har tankekaos bestående av gjærende gjøremål.

Små og store oppgaver som individuelt sett er harmløse, men som samlet skaper et energianker i hverdagen. De uklare og masete tankene gjør noen deprimerte, og andre engstelige. Mange opplever begge deler. Så de barrikaderer tankekaoset med hverdagslige gjøremål.

Potensielle fluktruter fra seg selv

De sier «Ja takk!» til ting de ikke engang ønsker å gjøre, bare for å fylle kalenderen med potensielle fluktruter fra seg selv.

Men selv med en spekket hverdag, kan de fortsatt høre seg selv. I dusjen om morgenen. I bilen på vei hjem fra jobb. På kjøkkenet mens de lager middag. Eller i sofaen på kvelden. De blir ikke kvitt tankekaoset. Så for å stumme skrålet, trenger de konstant stimuli fra omverdenen.

«Anti-støy» mot tankekaos

Siden de ikke orker å høre på støyet fra eget tankekaos, så gjør de som folk flest: De setter på TV og radio. De ser på TV eller hører på radio – selv om de ikke liker budskapet. Det er bedre å få med seg de masete reklamene, de tragiske nyhetene og se idioter dumme seg ut i ”reality”-programmer, enn å høre den indre stemmen.

Siden de ikke orker å lide, nummer de tankene gjennom ytre stimuli. De stilner mas med mer mas. De skaper anti-støy for å slippe å høre sitt eget tankekaos.

Slik blir du kvitt tankekaos

Det er mulig å bli kvitt tankekaos raskt: Problemet løser du raskt og enkelt ved å bruke tidsfrihet-verktøyet FokusKvadranten. Trykk på linken for å prøve boken Tre steg til tidsfrihet – Hvordan mestre tidsklemma, tidstyver & tankekaos på to minutter gratis i 14 dager.

 

Hva mener du?