Hvorfor setter du lykkefølelsen på vent?

Les dette om du vil unngå å sette livet på vent

Selv om jeg stort sett opplever tidsfrihet i hverdagen (at jeg får gjort det jeg skal og får tid til det jeg vil), så kan jeg fortsatt glemme å nyte øyeblikket.

I dag tok jeg meg selv i å sette lykkefølelsen på vent. Jeg har gått i flere uker å drømt om fremtiden. Jeg har ønsket meg bort i fra nåtiden og hverdagens (flytte/nytt hus) utfordringer, og kun gledet meg til et fremtidig scenario – der alle problemer er løst.

Setter livet på vent
Du kan sammenligne tankeprosessen min med en student i eksamensperioden. Der det største ønske bare er å bli ferdig med eksamen. Der en kun finner lykke i tanken om at eksamensperioden snart er over. Der en fantaserer om siste skoledag i ukesvis, kanskje i månedsvis. Der du setter livet på vent til du er ferdig med eksamen.

Men så raskt er du ferdig…finner du nye problemer. Lykkefølelsen du ventet/håpet på skulle komme, blir bare overlappet av nye utfordringer. Og livet blir nok en gang utsatt til fremtiden.

Det er dette vi må slutte med. Vi kan ikke bare utsette livet til etter neste sving. Vi må slutte å vente på det magiske øyeblikket der vi bare skal være lykkelige for resten av livet.
Falske forventninger om fremtidig lykke
Jeg vet at dette kan høres ut som en klissete klisjé, men det gjør ikke problemet noe mindre aktuelt. (Det er vel derfor det er en klisjé…) Uansett, når jeg reiser rundt å holder foredrag; så har jeg lagt merke til at folk går å venter på at de skal bli lykkelige i fremtiden.

De må bare bli ferdig med skole/ utdannelsen, til de får fast jobb, til de får barn, til barna blir litt større, til barna har ferie fra skolen, til barna ikke har ferie, til du får forfremmelse i jobben….osv. før de kan nyte livet. De går rundt å venter på at livet skal begynne.

Mange venter på at de skal oppnå ”øyeblikket” der de fra da av skal leve lykkelige alle sine dager. Akkurat som de har blitt fortalt i eventyrene og Disney-filmene.
Bli venn med prosessen
Når du innser at det viktigste er å like prosessen og ikke resultatet, så blir ting enklere.

Det er to sammenhengende fordeler med å bli venn med prosessen. Den ene er at du vil ha økt sjanse for å komme dit du vil – når du liker det du gjør (fordel nr. 2). (Husk: Det er alltid lettere å gjøre det du har lyst ti, enn noe du ikke liker!).

Ta #sommerkroppen som eksempel: Dersom du liker å trene – har du større sjanse for å nå de fysiske målene dine, enn om du hater å trene.  Så enkelt. (Dette er en av grunnene til at jeg sier du ikke trenger viljestyrke for å lykkes.)

Slik frigjør tid til det du vil

Altfor mange ser på stegene frem mot målet kun som arbeidsoppgaver de må tvinge seg selv til å gjøre – kun for å oppnå et resultat i fremtiden som de har assosiert med ”evig lykke-status”.

Så husk at det ikke er målet i seg selv. Det er prosessen mot målet du må like. Det er der livet ditt er.

«Alle disse dager som kom og gikk, ikke visste jeg at det var livet» – Stig Johansson

Hvis du også ønsker å frigjøre tid til å gjøre det du vil i – nå: Må du sikre deg et eksemplar av boken min Tre steg til tidsfrihet – Hvordan mestre tidsklemma, tidstyver & tankekaos på to minutter. (Trykk her for å prøvde den gratis i 14 dager). Ved å lese den vil du innse hvor enkelt det egentlig er å gå fra stress og bekymringer til kontroll og mestring.

Hva mener du?