Fire grunner til jeg skriver og en løgn avslørt

Som selvutnevnt forfatter må jeg innrømme at det er alt for lenge siden jeg har fått satt meg ned og skrevet. Så jeg gjorde det nå, uten å ha det klart for meg hva jeg ville skrive om…

I dette øyeblikket er det viktigere å få ned noen ord, enn å tenke hva de ordene skal bli. Jeg har brukt for mye tid som «forretningsutvikler» og for lite tid i rollene som «forfatter og foredragsholder» det siste halvåret. Jeg utsetter og venter til det perfekte tidspunktet, som jeg vet aldri kommer. Derfor gikk jeg bare i gang. Det viktigste er at jeg skriver, ikke at jeg dagdrømmer om å skrive i femtiden. For som jeg selv skriver og holder foredrag om: «fremtiden kommer aldri».

Fire grunner til jeg skriver nå

En av grunnene er at det hjelper meg å tenke bedre. Ved å få ned ord på papiret blir tankene mine klare. Jeg må konsentrere meg, tenke fort, tenke nøyaktig og prøve å ordlegge meg riktig.  Og det tar ikke mange dagene med skriving før jeg tenker bedre. Og det er bra for «business»

En annen grunn til at det er lurt å skrive, er at det skifter hverdagen fra å konsumere til å produsere. Det er deilig å konsumere, men tro det eller ei så er det deilig å produsere også. Problemet er ofte at det er mye vanskeligere å komme i gang med produksjon, enn konsumpsjon. Som konsument kan du bare lene deg tilbake å ikke gjøre noen ting. Mens som produsent må du aktivt gjøre noe, og det krever innsats.

Den tredje grunnen er at det føles bra i ettertid. Ikke bare har jeg fått produsert noe, men jeg lever opp til egne forventninger av meg selv. Jeg gjør i virkeligheten det jeg har sett for meg den «perfekte» versjonen av meg selv ville gjort.

En fjerde grunn er at noen andre vil syntes dette er verdifullt. At det gjør dagens deres bedre, Med det mener jeg at det kanskje du blir inspirert til å gjøre noe du har utsatt å gjøre. Fordi du ikke tørr, venter på den «rette anledning» eller «ikke har tid». Kanskje ved at jeg deler mine tanker, vil gjøre at du bare setter i gang.

Tok meg selv i løgnen

Det som ledet til at jeg satt meg ned å skrev dette, var at jeg tok meg selv i å tenke: «Jeg har lyst og bør komme i gang med skrivingen igjen…ja, det skal jeg gjøre på mandag når jeg kommer på jobb…nå er det helg…»

Da jeg ble bevisst på at jeg akkurat hadde klart å lure meg selv; til å utsette skrivingen til «mandag», og istedenfor hadde tenkt å sette meg ned å se på TV; gikk jeg istedenfor å hentet datamaskinen og skrev dette. Jeg angrer ikke.

Så, hva utsatte du å gjøre for å lese dette? 😉

———
Dersom du vil se hvordan du kan unngå at indre distraksjoner setter agenda for dagen din, kan du lese mer om det i Del 2 i den nye Tidsfrihet-boken: TRE STEG TIL TIDSFRIHET

Hva mener du?