Hverdagsvindleren som stjeler fremtiden din

Les dette for å forhindre at drømmene dine forblir i horisonten

«Nøden lærer naken kvinne å spinne». Når du er tvunget til å fullføre; så får du jobben gjort. Det sier seg selv. Det er derfor det er så viktig å sett seg betydningsfulle tidsfrister. Da endrer du holdningen fra at en oppgave er under kategorien ”burde” til dette ”må” gjøres.

Problemet er at dette kravet sjelden oppstår av seg selv. Når du er ferdig med å studere og eksamen er unnagjort, er det ikke så mye annet enn flyavganger som tvinger oss til å være presise.

Nedprioritert uten konsekvenser

Jeg har en oppfatning at alt fra regninger, avtaler og andre planer raskt blir utsatt, avlyst eller nedprioritert på et øyeblikks varsel. En SMS blir kanskje sendt i ettertid som kompensasjon for manglende respekt til ofrene.

Og siden folk flest ikke ønsker konfrontasjon, så er det ingen tilsynelatende konsekvenser for feilende folkeskikk.

Utfordringen er at denne adferden smitter over på tilnærmelsen til egen fremtid. Den nonchalante holdningen gjør at vi enkelt utsetter eller avlyser aktiviteter som vi har planlagt skal gjennomføres. Vi utsetter dem til ubestemt tid.

En utopisk fremtid uten problemer

Vi håper og tror at vi vil få tid til den ”ønskede aktiviteten” en gang i fremtiden.
Men denne utopiske problemfrie fremtiden vil aldri komme av seg selv. Det er derfor jeg har satt av en av kvadranten (i FokusKvadranten) og kalt den Fremtid.

Hvis du ikke frigjør fokus og prioriterer fremtiden i nåtiden – vil du aldri komme dit. ”I morgen” eller ”til mandag” er selvbedraget vi alle blir lurt av. Det er dette som jeg kaller Hverdagsvindleren.

Prioriter fremtiden

Det er en ting å utsette en frisørtime, men å avlyse planer med seg selv – viser mangel på respekt for egen fremtid. Ikke si at du ikke har tid. Husk at vi har utdelt like mange timer hver dag. Vi bare prioriterer den forskjellig.Så start dagen i Fremtidskvadranten. Da slipper du å måtte se drømmene dine bade i horisonten for alltid.

Dersom du likte dette kan du lese mer om hvordan du frigjør tid til deg selv i boken Tre steg til tidsfrihet – Hvordan mestre tidsklemma, tidstyver & tankekaos på to minutter. Trykk her for å få tilsendt et eksemplar.

Ok, ha en fin dag!

Hva mener du?