«Hvordan kan du vite at du kommer til å bli rik?»

Les dette om du vil vite om forskjellen på en dagdrømmer og visjonær.

Eksamensfesten, mai 2008:

«Hvordan kan du vite at du kommer til å bli rik?» sa han snøvlete.

«Fordi jeg er en visjonær.» svarte jeg selvsikkert.

«Haha! Herregud så patetisk…» sa han. En av samfunnsviterstudentene så på meg med avsky. Det var tydelig at han oppfattet meg som en blærete førsteårs økonomistudent:

«Hovmod står for fall…» sa han nedlatende mens han skålte etter støtte hos de andre samfunnsviterne.

«Hovmod…? Hva mener du…?» svarte jeg forvirret.

«Hahaha…dere økonomistudenter kan jo ingenting…»Hovmod» bety..»

Han skulle til å belære meg foran resten av hylekoret, men jeg avbrøt han forsiktig:

«Jeg vet hovmod betyr… Jeg anser meg selv som en visjonær; ikke fordi jeg tror at jeg er så «fantastisk» men fordi jeg jobber målrettet, hardt og tålmodig mot målene mine – ingen Napoleon komplekser her i gården.» smilte jeg.

Han ble irritert. «Hold kjeft! Dagdrømmene dine kan du holde for deg selv»

Opplyst svarte jeg: «Aha! Så det er derfor du ikke får jobb… du holder dagdrømmen for deg selv… hehe, takk! Jeg har alltid lurt på hvorfor samfunnsvitere er sjokkert over hvor vanskelig det er å finne en relevant jobb – selv om dere har studert «samfunnet» i fem år.»

Den avtroppende mastergradsstudenten ble stille. Hovmod stod for fall.

—-

Forskjellen mellom å være en dagdrømmer og en visjonær; er at en visjonæren gjør noe aktivt hver dag for å oppnå målene sine. Mens en dagdrømmer bare fantaserer om en annen virkelighet uten å gjøre noe med det.

Ikke noe mer avansert enn det. Du trenger ikke være en statsleder, toppidrettsutøver eller bedriftsleder for å være visjonær. Du trenger bare å forsøke å få til det du vil.

Det er ingen som kaller meg en dagdrømmer i dag.

Hva er du? En dagdrømmer eller visjonær?

PS. Om du er en dagdrømmer (som jeg var) men har lyst til å bli en visjonær: Les minst fra side 71 til 76 i boken (TRE STEG TIL TIDSFRIHET – HVORDAN MESTRE TIDSKLEMMA, TIDSTYVER & TANKEKAOS)

Hva mener du?