Derfor bruker du husarbeid for å lindre dårlig samvittighet

Les dette om du også lider av produktivitets-sykdommen «Jeg-tar-det-i-morgen!»

Dette kalles prokrastinering og kort fortalt betyr det å utsette ting du burde gjort til fremtiden.Dette er noe jeg lider av ofte! Jeg tenker: «jeg-skal-gjøre-det-bare-ikke-nå!».

Husarbeid er vanligvis ikke noe vi har lyst å prioritere. Men av og til har vi veldig lyst til å ta ut av oppvaskmaskinen, vaske huset, og sortere papirer. Det skjer typisk når vi har viktige oppgaver å gjøre. Vi prokrastinerer.

Det første steget er tyngst

Jeg tror at det er fordi du har noen oppgaver som du må få gjort, men ikke helt sikker på hvor du skal starte. Du har noen tanker om hvordan det kan gjøres. Men det aller første steget er det vanskeligste.

Det er som de sier i treningsbransjen: «Dørstokkmila» er tyngst. Derfor er det lettere å utsette det litt til.

Bruker husarbeid for å lindre dårlig samvittighet.

Det er enklere å gjøre oppgaver du vet hvordan du skal gjøre (husarbeid), enn å gjøre oppgaven du utsetter. Du velger å gjøre oppgaver som du burde ha gjort for lenge siden, slik at du får mindre dårlig samvittighet.

Du får mindre dårlig samvittighet for å ikke fullføre dagens viktigste oppgave, dersom man gjør noe tilsynelatende fornuftig som å rydde og vaske! Rart, men jeg tror du kjenner deg igjen.

Slik unngår du prokrastinering

Det er her tidsfrihet-boken kan hjelpe. Den er basert på dine naturlige egenskaper og har enkle steg du kan ta i bruk umiddelbart for å få gjort mer av de riktige tingene, og mindre prokrastinering.

Det kan være at du får følelsen av at » «Noe av dette viste jeg jo fra før av!». Men boken hjelper deg til å få ny innsikt, uten at du må bruke tid på å lære «noe nytt». Du vil få skrudd på noen lysbrytere, slik at du slipper å gå rundt i mørket på egenhånd å lete etter svarene.

Den åpenbare hemmeligheten til tidsfrihet – avslørt

Du vil bli klar over de viktigste fallgruvene, de største utfordringene og hva du skal gjøre med dem.  Så dersom du kunne tenke deg å oppdage den «åpenbare hemmeligheten» til de best for hvordan de får gjort mer, på kortere tid og samtidig øker kvaliteten på arbeidet.

Du kan prøve boken gratis her. Så slutt å prokrastiner! Ta første steget med en gang: Få tilsendt boken «Tre steg til tidsfrihet -Hvordan mestre tidsklemma, tidstyver og tankekaos på to minutter»

 

Hva mener du?