Ingen represalier for å kvitte seg med tankekaos

Frykter du represalier av å glemme å kjøpe tomat eller kjøttdeig når du er på butikken..? Ikke jeg heller. Men det er irriterende å komme hjem, begynne på middagen og oppdage at du mangler noe. Det er grunnen til at jeg lager handleliste. Jeg vil at handleturen skal gå raskt og effektivt, og jeg vil helst ikke glemme noe.

Men hvorfor er det slik at vi lager handlelister, følger den til punkt og prikke, men ikke følger den samme punktligheten for viktigere ting? Er jobben vår så lite krevende; at planlegging, fokus og prioritering er unødvendig?

Nei, selvfølgelig er den ikke det. Men som jeg snakker mer om i den nye Tidsfrihet-boken, så er det ikke praktisk mulig å planlegge alt som skal gjøres i løpet av en dag. I motsetning til en handleliste på 10-20 ting, så består livet av en evig strøm av oppgaver…

Underbevissthetens påminnelser

Men du bør ikke la være å skrive ting ned heller. Grunnen er tankekaos.

Tankekaos kommer ofte fordi underbevisstheten minner deg på alt du har glemt å gjøre, kan gjøre, har lyst å gjøre eller andre vil at du skal gjøre.

Dersom du prøver å overse underbevissthetens påminnelser vil de bare vende tilbake. Underbevisstheten vil kontinuerlig prøve å minne deg på, og passer på at du ikke glemmer å få gjort det du skal.

Du skriver ikke en kontrakt

Så en av årsakene til at folk sliter med tankekaos, er at de lar være å skrive ting ned. Når de kommer på ting som de har glemt å gjøre; forsøker de enten å bare ”huske det” eller så prøver de å presse tankene bort igjen. Mange vegrer seg for å skrive det ned, fordi de føler seg forpliktet til å gjøre det. Men det er du ikke.

Du trenger ikke føle deg forpliktet til å gjøre noe du har skrevet ned. For selv om du har skrevet noe ned, så betyr det ikke at det må prioriteres. Det ikke en kontrakt. Det er bare et notat. Så slapp av. Det er ingen represalier for å bli kvitt tankekaos.

—–

Lyst til å lære mer om hvordan bli kvitt tankekaos?

Trykk her for å få tilsendt boken:”TRE STEG TIL TIDSFRIHET – HVORDAN BLI KVITT TIDSKLEMMA, TIDSTYVER & TANKEKAOS PÅ TO MINUTTER” på en 14 dagers GRATIS PRØVE  )

—-

 

 

 

Hva mener du?