Slik veksler du inn lærepengene dine

Les dette om du vil vite hvorfor du bør dele din erfaring med andre

Det som ikke alle vet er at jeg først og fremst har skrevet bøkene mine til meg selv. Dette gjelder for min første bok ToppkarakterSystemet – Norges første superstudent-oppskrift men også TRE STEG TIL TIDSFRIHET – Hvordan mestre tidsklemma, tidstyver & tankekaos.

Da vi begynte på arbeidet for å avsløre superstudentenes hemmeligheter – gjorde vi det for å løse vårt eget problem. Min medforfatter og jeg var fortsatt studenter da vi la grunnlaget for det som i dag er den bestselgende boken ToppkarakterSystemet.

Innsats ikke i dus med ambisjonene

Vi hadde lyst på toppkarakterer, men innsatsen stod ikke dessverre ikke i stil med ambisjonene våre. Men vi visste at det måtte være noe mer/annet enn bare hardt arbeid, IQ, viljestyrke og motivasjon som skulle til. Fordi vi hadde sett altfor mange «flinke piker» stryke – selv om de hadde gått i alle forelesninger, gjort alle oppgaver og lest alt pensum.

På samme tid som vi hadde observert det vi i dag kaller «naturlige» superstudenter (vanlige, sosiale, «late og umotiverte» studenter) med toppkarakterer i alle fag – uten å «gjøre alle de riktige tingene».

Sunn fornuft fordufter

Det vi fant ut av var ikke banebrytende, men jeg omtaler det og kaller innholdet i boken «åpenbare» hemmeligheter. Grunnen til at vi kaller det en «åpenbar» hemmelighet er fordi så raskt du gjør oppdagelsen virker det som sunn fornuft.

Men som du og jeg vet…så må «sunn fornuft» komme fra et sted. Og det kommer enten med egenerfaring, eller så kommer det fra noen som har gått veien før deg.

Tenk så mye informasjon, viten og visdom som har åpenbart seg for folk, men for å så bare forsvinne/fordufte – bare fordi alle tenker at dette er jo noe alle uansett visste fra før.

Noen burde ha gjort det før oss 

Bare tenk med ToppkarakterSystemet: Vi var to studenter som fant ut av det som hundretusenvis av studenter har strevd i årevis for å finne ut av før oss – uten at det har blitt videreført på noen ordentlig måte.

Noen vil sikkert reagerer på dette å si…«Det finnes mange studieteknikkurs…og pedagogikk…blablabla…så det der er vel ikke helt riktig Nikolai». Men til dem sier jeg: Du har sikker rett i det, men da er de ikke flinke til å få ut budskapet om det. Jeg tror at dette har vært en mangelvare ettersom vi nå har kurset over 25000 studenter ved alle Universitet og høgskolen i Norge og solgt minst 20000 eksemplarer – uten å være i bokhandel – kun fra vår egen nettside.

Verdien av lærepenger 

Det er derfor jeg skriver. Jeg prøver å reflektere over og lære av mine feil. Men også av mine suksesshistorier. Ved å skrive tvinger det meg å tenke over og lete etter dagens lærepenger. Etterhvert har jeg klart å veksle dem inn i ekte penger. Det er verdien.

Jeg er utdannet siviløkonom og har en mastergrad i økonomi og administrasjon. Så jeg jobber først og fremst som forretningsutvikler. At jeg er forfatter og foredragsholder er bare en bi-effekt av å tenke og skrive ned disse tankene.

Jeg har lagt merke til at det er altfor mange som overvurderer andre og samtidig undervurderer seg selv. Når du ser dette i lys av kunnskap og livserfaring. Så er det lett å forstå at det er unødvendig mye kunnskap som er gått tapt.

Burde du gjøre det samme – tørre å dele det det du har lært?

Bare noen tanker jeg gjorde meg i kveld.

Ha en fin dag, så snakkes vi snart!

Hva mener du?